Mozgás: hogyan eddz?

A rendszeres testmozgás javítja a szervezet inzulinérzékenységét, ezáltal enyhülnek a tünetek. Nincs két egyforma PCOS-es, de a mozgás garantáltan jó hatással lesz a most még megkavart szénhidrát-anyagcserénkre: ha a nehezen fogyók táborát erősítjük, akkor a rendszeres mozgás és diéta hatására csökkenni fog a zsírszövetünk mennyisége, a vékonyaknak pedig az izomtömeg növelése lesz a fő fegyvere. Az anyagcsere felgyorsítására és az inzulinérzékenység növelésére a megfelelő intenzitású kardióedzés és erősítő edzés (súlyzós, saját testsúlyos, kiseszközös stb.) személyre szabott kombinációja kiválóan alkalmas.

Az inzulinrezisztencia az egész életet végigkíséri, ezért nem kampánysportolásról van szó. A lényeg a rendszeresség, és az hogy örömöt okozzon, csak így tud a mozgás életformává válni. Már egy edzés hatására is megemelkedik az alapanyagcsere-szint és javul a sejtek inzulinérzékenysége – azonban csak átmenetileg. Heti 3-4 edzéssel tartóssá lehet tenni ezt a gyógyító hatást.

Részletekért ezt a cikket olvasd el.

(A négyes kezelésről szóló menüpontokhoz egy korábban megjelent cikkemet használtam fel: PCOS, a komplex anyagcserezavar)