Movember

Mi négyen a Libertad mozgásstúdió edzőiként a nők egészségéért dolgozunk. Nőként a mellrák elleni kampány támogatói a rózsaszín szalagot hordják a szívük felett, míg a férfiak prosztatarák-ellenes kampányának jelképe a bajusz. Nekünk a nők testi-lelki harmóniájának megteremtése a küldetésünk, de ugyanennyire fontos számunkra a férfiak: apukáink, szerelmeink, barátaink egészsége. Ezért mi négyen ezzel a viccesnek látszó, de komoly üzenetet hordozó képpel csatlakozunk a Movember kampányhoz, amely a férfiak prosztatavizsgálatának fontosságára hívja fel a figyelmet. 

Ti is bátorítsátok szeretteiteket, hogy ne hanyagolják el a rendszeres szűrővizsgálatot, éljenek egészségesen, sportoljanak, és figyeljenek magukra. Éljenek soká a férfiak! #movember #prosztatarák

Viki, Andi, Vica és Gina

a Libertad edzői

MI AZ A MOVEMBER?

Egy ausztrál kezdeményezés alapján a férfiak egy teljes hónapra félreteszik a borotvát és világszerte megnövesztik bajszukat. E tevékenységükkel hívják fel a figyelmet arra, hogy a férfiaknak is törődniük kell egészségükkel és szembe kell nézniük az egyik legelterjedtebb férfibetegséggel, a prosztatarákkal.

Az Ausztráliából indult Movember mozgalom célja, hogy felhívja a férfiak figyelmét arra, hogy ne hanyagolják el saját egészségüket, figyeljenek oda a problémákra, rendszeresen vegyenek részt szűrővizsgálatokon. A bajusz egy „kitűző”, melyet büszkén visel gazdája, ahogy a mellrák kampány támogatói a rózsaszín szalagot hordják a szívük felett. A mozgalommal az évek során több mint 174 millió dollár adományt tudtak gyűjteni a résztvevők.

Magyarországon 2009-ben indították útjára a hazai Movembert, amely néhány év alatt sikeresen elérte, hogy ma már egyre többen tudják, milyen célt szolgál a „bajuszos” kampány.

Olvass többet: http://www.mentsmanust.hu/hu/movember